Откриха детска площадка, дар от "Екопак"АД

В шуменският квартал "Дивдядово" официално беше открита нова детска площадка, дарение от "Екопак България" АД. Новите съоръжения са поставени върху мека настилка - люлки, пързалки, къщички и други забавления ще радват най-малките от квартала.

От фирмата са поставили предпазна ограда, нови пейки и кошчета на площ от 100 квадрата. Дарението е на стойност близо 12 000 лв., съобщават от кметството.

От името на общинското ръководство зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров благодари на изпълнителния директор на фирмата Тодор Бургуджиев, който бе гост на откриването.

В района на ул."Фридрих Енгелс" в квартала свободната площ е близо 7 дка и догодина ще бъде изградена и площадка с фитнес уреди.

"Ще подравним терена и ще подменим футболните врати, за да може останалата част да се използва като футболно игрище от по-големите деца в квартала", обеща инж. Тодоров.

Бургуджиев поздрави децата и родителите, които бяха дошли на празника. Обясни, че фирмата инвестира не само в системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки, а и в едно по-зелено и щастливо детство за всички деца. "Знаем, че тази прекрасна площадка ще донесе много радост и щастливи моменти на малчуганите. Призоваваме всички граждани да пазим този детски кът, защото щастливото детство зависи от всички нас", каза шефът на екофирмата.

Деца от детската градина и от училището в "Дивдядово" изнесоха поздравителна програма на гостите и нетърпеливо изпробваха уредите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България