Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Снимка: Архив

Разследващите атентата във френския град Лион съобщиха, че са успели да открият ДНК следи от заподозрения за експлозията, съобщи телевизионният канал BFMTV, цитиран от БНР. Според канала установените ДНК проби все още не са помогнали за установяването на самоличността на заподозрения. Полицията издирва мъж е на възраст между 30 и 35 години, облечен с черен пуловер и носещ тъмни очила. Според медии заподозреният избягал с велосипед, след като оставил взривното устройство.

13 души са ранени при инцидента. Никой не е поел отговорност за експлозията в центъра на Лион вчера, заяви прокурорът на Париж Реми Ейц на пресконференция за хода на разследването. Той обясни, че самоделното взривно устройство е било поставено в хартиена торба, пълна с пирони и метални топчета. Полицията продължава да издирва мъжа, разпознат като извършител на нападението, публикувани бяха негови снимки от камерите за видеонаблюдение. Досега потенциални свидетели са се обадили в полицията, но мъжът остава в неизвестност. Кметът на Лион съобщи, че трима от 13-те ранени при вчерашното нападение все още на лечение в болница. Един от тях е в сериозно състояние.

Френският антитерористичен отдел започна разследване за вчерашния взрив в центъра на Лион, въпреки че според министъра на правосъдието Никол Белубе е рано да се говори за терористичен акт. Полицията издирва около 30-годишен мъж, засечен от камерите на черен велосипед, оставил книжна торба със саморъчното взривно устройство с пирони пред закусвалня на оживена пешеходна улица. 13 души са леко ранени, но мощният взрив е всял паника, според очевидците.

Мотивите за нападението са неизвестни, но взривът стана точно в края на кампанията за европейските избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа