Откриха изчезнала баба, разкъсана в река Огоста

Изчезнала преди седмица от дома си старица бе открита в река Огоста край балканското село Копиловци. Части от тялото на жената липсвали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

83 годишната Иванка П. потъна в неизвестност на 12 август тази година. Според нейни близки бабата изчезнала от дома си в село Копиловци час преди полунощ миналата събота. Тогава в планинския район валял проливен дъжд. Иванка П. страдала от деменция и била под грижите на сина си Георги И./60 г./

Пред полицията синът заявил, че майка му често поемала в различни посоки из селото и не можела да се върне сама в къщата си, затова той я заключвал, когато излизал навън. На 12 август обаче след като завъртял ключа, Георги го забравил на вратата и най-вероятно бабата излязла в нощта под силния дъжд и тръгнала към реката. Съседка заявила, че чула в тъмницата викове „Помощ!”.

Полиция и доброволци издирваха изчезналата баба близо седмица без успех. В четвъртък сутринта местни жители видели труп, заклещен в камъните на Огоста край Копиловци. Пристигналите пазители на реда установили, че тялото е на изчезналата жена, а от трупа липсвали лявата ръка, ребра и гърди. Трупът е изпратен за аутопсия в болницата в Монтана.

По случая е образувано досъдебно производство в Районното управление на МВР в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право