Откриха кабинет за лечение на болката

Кабинет за лечение на болката бе открит в ДКЦ "Св. Марина". Два пъти седмично - във вторник и четвъртък, след предварително записване страдащи от остра и хронична болка могат да се консултират с анестезиолог, за да получат персонално лечение, включително и с препарати, които се изписват на жълти и зелени рецепти.

Екипът се ръководи от проф. д-р Вилиян Платиканов, началник на клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Св. Марина" и ще е в помощ на хора със ставно-мускулни, онкологични, съдови заболявания, артритни болки, мигрена и др. Чрез прегледи и разговори медиците ще оценяват нивото на болката и здравното състояние на пациента, за да преценят кои са най-подходящите медикаменти и техники за лечение на конкретния случай.

При необходимост ще се правят консултации с други специалисти, лабораторни или образни изследвания. Според актуални проучвания близо 70% от хората над 60 г. страдат от някаква хронична болка, която влошава качеството им на живот. Лекарите съветват тя да не се възприема като нормално за възрастта неудобство, а да се търси най-подходящия начин на лечение, въпреки че засега касата не го покрива с изключение на някои състояния при онкоболни пациенти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони