Откриха колекция антики в дома на учител в Берковица

Колекция от антични предмети са открити в дома на мъж от Берковица, който работи като учител, съобщиха от полицията в Монтана.

antiki_berkovica201706bВ сряда в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на МВР пристигнал сигнал за незаконно съхранение на културно-исторически ценности от жител на предбалканския град. Спецполицаи от сектор "Престъпления, свързани с културно-исторически ценности" при Главната дирекция на полицията и пазители на реда от Монтана и Берковица извършили личен обиск на 50 годишния Валентин В. и намерили 5 старинни овални предмета, наподобяващи монети, както и метална част от пръстен.

Криминалистите претърсили и имот, обитаван от Валентин В., където открили и иззели още 15 предмета, наподобяващи културно-исторически ценности. За установяване стойността на находките ще бъде назначена експертиза. По случая е образувано е досъдебно производство.

Валентин В. работи като учител по изобразително изкуство в Берковица и е известен с изложбите си на каменни пластики и интереса си към старините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право