Откриха мъртъв мъж в планина до София

Мъж е открит мъртъв вчера в ниските части на планините около София. По-точно в района между село Железница и Плана планина.

"Акцията се проведе през деня. Отидохме, за да помогнем да се пренесе човек до асфалтов път, откъдето да може да го поеме Спешна помощ. Когато отидохме на място човекът беше починал“, обяви пред „Фокус” планинският спасител Павел Павлов.

Той уточни, че не става дума за инцидент, свързан с планината.

"При смъртен случай тече предварително производство. На място дойдоха следствени органи. Извърши се всичко, което се прави по процедура", допълни той.

Иначе в рамките на вчерашния ден в района на отряд ПСС-София са се провели 3 спасителни акции.

Почти два дни е бил издирван възрастен мъж в района на "Щъркелово гнездо".

"От 13 юли, в района на „Щъркелово гнездо“ протече мащабно издирване на изгубил се възрастен мъж, който е нямал обхват на телефона. Намерихме човека жив, в добро здравословно състояние, предвид че е прекарал цяла нощ на открито“, каза още спасителят.

В рамките на вчерашния ден ПСС са оказали съдействие и на млад мъж, счупил крака си в района на Златните мостове.

Вчера и две пенсионерки от Пловдив - на 90 и 80 години, вдигнаха по тревога снощи полицаи и спасители, след като се загубиха в планинска местност край асеновградското село Червен. Цяла нощ три спасителни екипа са издирвали заблудените планинарки, като ги открили невредими едва сутринта в манастир в местността Гонда вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България