Откриха над 30 000 къса цигари на ГКПП Ферибот Оряхово

Мобилна група за контрол и наблюдение, състояща се от митнически служители от МП Пристанище Оряхово, Митница Лом и гранични полицаи от ГПУ Козлодуй, предотвратиха опит за незаконен износ на цигари за търговски цели към страни от Западна Европа през ГКПП Ферибот Оряхово, предаде Агенция Митници. Задържани са 36 740 къса /1837 кутии/ цигари с валиден български бандерол, укрити във фабрични кухини и между хранителни продукти в микробус.

На 21.02.2018 г., на изходящо трасе на ГКПП Ферибот Оряхово пристига микробус с българска регистрация, пътуващ за Германия. Превозното средство е селектирано за проверка. При проверката е установено, че във фабрични кухини на микробуса, както и между личен багаж и хранителни продукти, са укрити 36 740 къса /1837 кутии/ цигари, предназначени за контрабанден внос в Германия. По-голяма част от откритите цигари са от марките „Марлборо", Давидоф", „Дънхил".

За тютюневите изделия не са представени никакви документи, включително и изискуемите по ЗАДС за акцизни стоки в търговско количество. Цигарите са задържани в склад на Митница Лом. По случая е образувано административнонаказателно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право