Откриха национален форум ”Физиката-вечно млада наука”

Участват над 200 преподаватели и учени

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия” е домакин на националния форум „Физиката - вечно млада наука”, който ще продължи до 29 октомври. В събитието участват над 200 физици – преподаватели, млади учени, докторанти, студенти и ученици от 26 населени места в България. Те представят своите разработки по модерни направления на науката: нови материали и енергийни източници, нанотехнологии, фотоника, иновации и технологии, физика на храните, здраве и екология, педагогически идеи, разработки, практика и др.

Форумът е организиран от Съюза на физиците в България, община Варна, Технически университет - Варна, АЕЦ „Козлодуй”, Агенцията за ядрено регулиране и се провежда под патронажа на министъра на образованието, съобщиха от пресцентъра на СОК”Камчия”.

Ще се проведе дискусия „Настояще и бъдеще на обучението по физика”, която ще засегне състоянието на кабинетите и лабораториите в училищата и университетите, липсата на интерес към учителската професия, квалификацията на преподавателите, а също и иновативните методи на преподаване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони