Откриха нелегална фабрика за тютюн в Пловдив

Служители на агенция „Митници”-Пловдив разкриха нелегална фабрика за тютюн, която се помещавала в складова база на територията на града под тепетата.

При извършената на място проверка било установено, че в помещенията се извършват дейности по производство на тютюн за пушене - обезжилване и машинно рязане на тютюневи листа чрез две електрически машини.

Митничарите иззели няколко бали на листа, като 16 кг от тях били нарязан и годен за пушене  тютюн. Малко по-рано същия ден – на 27 юни (вторник),в багажника на лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 28-годишния Веселин Р., били открити 190 кг ситно нарязан тютюн, разпределен в 20 чувала.

Разследващите установили, че тютюнът бил нарязан в склада и предоставен на Веселин Р. от 33-годишния Александър Р.  Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Александър Р. и 19-годишната Гюлхан А. за държане на акцизни стоки без бандерол при предварителен сговор - престъпление по чл.234 ал.2 т.2 във връзка с чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Веселин Р. пък е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР и предстои Районна прокуратура-Пловдив да го привлече като обвиняем за държане на акцизни стоки без бандерол - престъпление по чл.234 ал. 2 т. 2 от Наказателния кодекс.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия - огледи, разпити на свидетели, предстои назначаване на физико-химична експертиза.  Иззет е лекият автомобил „Фолксваген Пасат", двете електрически машини за рязане и тютюнът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България