Откриха обесен изчезнал професор, не са открити данни за престъпление

Изчезналият на 10 март бивш шеф на Института по океанология при БАН проф. Веселин Пейчев бе открит обесен в необитаема сграда на ул. "Граф Игнатиев" в Гръцката махала.

Сигнал за зловещата находка бил подаден в 14,30 ч в сряда в полицията. "На мястото тече оглед, по първоначални данни не са открити данни за извършено престъпление. Текат процесуално-следствени действия за потвърждаване на самоличността на намерения мъж", обясни говорителят на варненската полиция Ивана Милева.

Имотът, в който бил открит проф. Пейчев, бил ведомствен и се ползвал допреди 3 г. След това вътре имало само охрана.

Първоначално разследващите помислили, че тялото е на пазача на обекта. Тепърва ще се проверява кога е настъпила смъртта и как проф. Пейчев се е озовал в сградата, която е била под ключ.

57-годишният учен бе в неизвестност от петъчната вечер на 10 март. След работа с колега взел автобус от института до центъра. Около 19 ч слязъл на Червения площад и обяснил, че ще гостува на дъщеря си в кв. Виница. Там не се появил, спрял да вдига и телефона си, който след часове изключил. Професорът бе обявен за общодържавно издирване, а преди дни започна да го търси и Интерпол.

"Не мога да приема, че се е самоубил. Нямаше вид на човек, който ще си посегне. Беше активен общественик, дисциплиниран човек. Дано следствието установи какво се е случило", коментира пред "Труд" Максим Петков, председател на Съюза на превозвачите, чийто заместник бе проф. Пейчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България