Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Официално бяха открити пребазираните Клинична лаборатория, болнична аптека и Дневен стационар в Комплексния онкологичен център – Стара Загора. Те се намират в отделението по Медицинска онкология.

Строително-ремонтните дейности се осъществиха с решение на Общинския съвет в областния град. Те са на стойност 260 000 лева, като 10 000 от тях са осигурени от Общината.

„Това изключително положителен пример как се създава атмосфера и се ангажират всички институции, за да се отговори на потребностите. Зад всичко това стои един изключителен мениджърски екип на Комплексния онкологичен център“ - каза зам.-кметът Иванка Сотирова.

„Новата база предоставя по-добри условия за работа на персонала и обслужване на пациентите” – заяви управителят на общинското дружество Комплексен онкологичен център д-р Петьо Чилингиров.

Центърът разполага с модерно отделение за лъчелечение на онкологични заболявания, оборудвано с мултимодален линеен ускорител от най-ново поколение, изградено със средства от оперативна програма „Регионално развитие". В него се лекуват пациенти от почти цяла Южна България. На следващ етап ще бъде закупупен кибернож и радиохирургия за лечение на онкоболни пациенти, съобщи днес д-р Петьо Чилингиров.

На официалното откриване присъстваха още областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.- кметовете Красимира Чахова и Янчо Калоянов, секретарят на общината Делян Иванов и др. Тържествен водосвет отслужи старозагорският митрополит Киприан. Той пожела на работещите в Комплексния онкологичен център да бъдат здрави, за да помагат на хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве