Откриха огромно количество допинг в норвежка болница

допинг

Огромно количество допинг бе открито в болница в норвежкия град Тромсьо. Новината съобщава местното издание Itromso.

По случая са повдигнати обвинения на медицински работник. 43-годишният специалист от Университетската болница, който е и сътрудник на ООН, е съхранявал над 2000 таблетки със забранени субстанции в складово помещение. Сред тях личат тренболон, мастерон и тестостерон. Освен това служителят е заподозрян и в разпространение на анаболни стероиди.

Според следствието препаратите са транспортирани от Фредрикстад през август 2017 г. На този етап не е ясно за кого са били предназначени и кой ги е употребявал.

Спортисти от Тромсьо спечелиха 7 медала на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг по-рано през годината. Това е най-добрият резултат сред всички градове в Норвегия. Страната завоюва общо 14 златни, 14 сребърни и 11 бронзови отличия.

Преди старта на форума бе съобщено, че лекарският екип на норвежката делегация е внесла в Пьонгчанг над 6000 дози от лекарство против астма.

Непосредствено след края на игрите министърът на младежта и спорта на България Красен Кралев обяви, че отборът на Норвегия е нарушил грубо феърплея, а въпросните препарати против астма всъщност помагат за доброто представяне в зимните дисциплини.

"Очевидно норвежките лекари са издали такива документи, хората се водят за астматици и всички носят препарат за астма, който е свързан с повишаване на кислородния обмен в организма. От години всички коментират как в норвежките национални отбори в ски бягането и биатлона всички до един са астматици. Те носеха препарати против астма, колкото всички останали държави. По правилата е. Нищо не можеш да кажеш, след като са получили такива сертификати. Това е публична тайна от много години. От много олимпиади е така", подчерта Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа