Откриха оранжерия за наркотици в Добрич, задържаха собственика

Криминалисти откриха оранжерия за наркотици, задържан е 41 – годишен мъж, с множество криминални регистрации. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена след извършено разследване.

Операцията е реализирана на 29 март от служители на Криминална полиция при ОДМВР – Добрич и техните колеги от РУ под ръководството на районната прокуратура. В хода й те извършили претърсване в имот в село Драганово, собственост на А.П./41г./ от Добрич.

В стая на къщата открили високотехнологична оранжерия, оборудвана с лампи за отопление и вентилационно – климатична система, термодатчици, сензори и други. В специално пригоденото помещение били отглеждани 37 растения, от рода на конопа, посадени в саксии, с общо тегло около 30 кг зелена маса, реагирала при наркотеста на канабис.

А.П. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Той е с криминални регистрации за хулиганство, закана за убийство и склоняване към проституция.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354В, ал.1 от НК.

А.К. е привлечен като обвиняем. Материалите са докладвани в Районната прокуратура - Добрич.

Работата по пълното документиране на случая и престъпната дейност на задържания продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право