Откриха оръжия в посолството на Северна Корея в Мадрид

Снимка: Архив

Испанската полиция е открила арсенал с оръжия на територията на посолството на Северна Корея в Мадрид след акцията в сградата от 22 февруари, предава руската информационна агенция TACC, като се позовава на доклади във вестниците El Mundo и El Pais.

Съгласно разпространената информация, след инцидента полицията е извършиха проверка, в резултат на която е открито голямо количество оръжия, включително винтовки. Не се привежда обаче колко единици оръжия са намерени. Не е изключено те да са използвани от нападателите.

Припомня се, че на 22 февруари група неидентифицирани лица, около десет души, нападнаха дипломатическата мисия на Северна Корея в Мадрид и откраднаха компютърни устройства. Престъпниците държаха в плен персонала в посолството и останаха там няколко часа. Полицията научи за инцидента, след като един от заложниците успя да избяга от сградата.

Правоприлагащите органи, които разследват инцидента, не изключват, че Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ може да е замесено в атаката. Испанските власти отказаха да коментират такава хипотеза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят