Откриха пистолета на ревнивеца-стрелец

Снимка: Архив

Изяснено е с какво оръжие шуменецът Нелгин е стрелял по съпругата си Нурсел /26 г./ в четвъртък призори. Край автомагистрала „Хемус“ криминалисти са намерили изхвърлен газов револвер, преправен за стрелба със сачми. Това е оръжието на престъплението, съобщават от ОДМВР-Шумен. Освен него са открити и изхвърлени мобилни телефони.

Както "Труд" писа, в сряда към 5 часа призори мъжът преследвал жената, която пътувала с фолксвагена на свой колега към работното си място извън Шумен. Той препречил пътя им със своя "Опел" и жената се принудила да слезе. Тогава Нелгин стрелял по нея я уцелил в областта на лявото ухо.

Започнато е досъдебно производство за опит за убийство. След 24-часовия полицейски арест, прокурор от Окръжна прокуратура е удължил задържането на Нелгин с още 72 часа и той е приведен в сектор „Арести“ на Окръжната следствена служба в Шумен.

Жената е в стабилно състояни е, но все още е в шуменската болница под лекарско наблюдение.

Окръжният съд в Шумен оставя в ареста с постоянна мярка задържане под стража 30-годишния Нелгин А., който стреля по съпругата си. Решението магистратите взеха в четвъртък следобяд по искане на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право