Откриха подателя на 50-годишното писмо в бутилка, намерено в Аляска

Когато Тайлър Иваноф се натъква на бутилка , в която е скрито послание на 50 години, той едва ли е предполагал, че подателят ще бъде издирен, пише Би Би Си, цитиран от  Канал 3. Мъжът от Аляска събирал дърва, когато се натъкнал на странната находка, написана на руски и публикувал снимка във Фейсбук с молба изпращачът да бъде открит.

Оказало се, че писмото в бутилка е написано от моряк, служещ на руския кораб "Сулак" и е хвърлено в морето на 20 юни 1969 година. Руски медии успяха да издирят подателя – капитан Анатоли Ботсаненко.

Тайлър Иваноф разказва, че събирал дърва на около 32 километра от родното си село Шишмареф, когато се натъкнал на бутилката, която била запечатана с коркова тапа.

"Трябваше да положа усилия, за да я отворя. Всъщност успях да я отворя със зъби“, разказва мъжът пред местни медии. "Хартията беше все още суха и миришеше на вино… на стар алкохол. Но писмото беше сухо“, споделя той.

Призивът му в социалната мрежа намерил отклик и писмото било преведено. "Най-искрени почитания! От кораба "Сулак“ на руската далекоизточна флота. Поздравявам този, който открие тази бутилка и го моля да отговори на адрес: Владивосток – "Сулак“ за целия екипаж. Пожелаваме Ви здраве и дълголетие и попътен вятър. 20 юни 1969.“

Когато капитан Ботсаненко, който в момента е на 86 години, разбрал, че посланието му е било открито и прочетено, избухнал в сълзи от радост. Пред руския телевизионен канал "Русия 1“ той заявил: "Изглежда като моя почерк. Наистина!“

Капитан Ботсаненко ръководи строежа на "Сулак“ през 1966 година и плава с кораба до 1970 година. Откривателят на писмото Тайлър Иваноф написа във Фейсбук, че е "страхотно как малка снимка може да се превърне в голяма история.“ Той споделя, че възнамерява един ден също да пусне писмо в бутилка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл