Откриха символично 22 санирани жилищни сгради в Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов символично откри 22 обновени жилищни сгради по проект по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020. На церемонията присъстваха областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, общественият посредник доц. д-р Валентин Василиев, заместник-кметовете в община Благоевград, представители на фирмите изпълнители и граждани, съобщиха от общината.

„Завършваме поредния проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Още 250 семейства имат обновени жилища. Броят на всички обхванати блокове, заедно с тези по Националната програма за енергийна ефективност, е около 200. Добрата новина е, че имаме още около 2,5 млн. лева и продължаваме със санирането. Стараем се да се организираме възможно най-бързо, да проведем процедура и ако времето позволява до есента да сме готови“, каза кметът Камбитов.

Той благодари на изпълнителите и всички, работили за реализиране на проекта и подчерта, че дейностите са приключени преди крайния срок за изпълнение.

На площад „Христо Ботев“ присъстваха и живеещи в обновените блокове.

„Благодарим Ви г-н Камбитов, че придадохте европейски облик на града. Освен, че е уютно и красиво, вече плащаме и по-малко сметки за ток. Свидетели сме, как беше подменена цялата подземна инфраструктура и на площада. Беше наистина необходимо “, каза след церемонията по откриването Емилия Канайкова.

Стойността на проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград“ е 4 712 109,78 лв., след сключен анекс. Целите, които бяха постигнати са осигуряване на по-добри условия на живот за обитателите на многофамилните жилищни сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда, намаляване на емисиите от парникови газове в атмосферата.Преди официалната церемония се проведе и пресконференция, на която бяха разяснени и дейностите по проекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони