Откриха скривалище на апаш вече пратен в затвора

Снимка: Архив

Криминалисти от Монтана заедно със следови кучета откриха тайник за плячката на престъпник вече пратен в затвора. В скривалището са намерени  крадени вещи и оръжие, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицаите заедно с четирикраки детективи  влезли в дома на 54 годишния Илиян Д. в село Княжева махала в четвъртък след получен сигнал за укрита там от стопанина плячка от апашки набези. Илиян, по прякор Тигъра, е един от изпечените обирджии и лихвари в ломския край.

През 2015 г. той бе осъден за незаконна банкова дейност и влезе в килия за 4 години и 6 месеца. Въпреки обиските и разпитите обаче тогава ченгетата не открили всички задигнати вещи. След сигнала криминалистите се натъкнали на заварена цистерна за мляко в гаража на лихваря, а вътре в цистерната пък имало каса със заварена врата. След като срязали сейфа полицаите открили куп дрелки, флексове и триони – най-вероятно плячка от кражби. Намерени са и арбалет с дървен приклад и две въздушни пушки с неустановена марка.

Илиян Тигъра е съден вече три пъти като една от присъдите му е за убийство. Преди да влезе в затвора Тигъра бе хвърлил в страх много хора заради жестокостта му при разправата с длъжници, споделиха местни жители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право