Откриха „Сценка“ до театъра във Варна

Художествена пластика „Сценка“, дело на скулптора Альоша Кафеджийски, беше открита в градинката между Драматичния театър и филиала. Високата около 3 метра стълба, на която се е покатерило момиче, загледано в сгушена на земята котка, вече спира минувачите.

„Приемат се всякакви интерпретации на пластиката – може да е по Булгаков - „Майстора и Маргарита“, с невероятния котарак Behemoth, а може да е стълба към безкрая… Аз съм скулпторът, който е приятел на котката“, сподели Альоша Кафеджийски. „Културата във Варна е жива и това е много важно за времето, в което живеем. Ценно е, че се намират средства за подпомагане на творчеството и резултати има заради това разбирателство между хората, които ръководят, и творците. Важно е този баланс да продължи“, допълни той.

„Стана хубава традиция да завършваме годината с изкуство. Благодаря на всички, с които стъпка по стъпка заедно успяваме да включваме изкуството в градската среда на Варна. Ще продължим още по-активно и догодина, включително с реализацията на проекта за ремонт на филиала на театъра“, каза кметът Иван Портних.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони