Откриха таен арсенал, скътан от апаш в Берковица (СНИМКИ)

3 пушки, 5 пищова и близо 1000 патрона иззеха полицаи при спецакция

Нелегален арсенал от пушки, пистолети, боеприпаси и капсул детонатори откриха полицаи при акция в Берковица и района. Незаконното оръжие е струпано от криминално проявен мъж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Спец операцията започнала във вторник след получена в полицията информация за незаконни оръжия и боеприпаси. В хода на акцията служителите на МВР претърсили вилата на 47 годишния Атанас Х. в берковската местност "Бабачевото". В имота са намерени и иззети 3 самоделни нарезни пушки, 4 нарезни пистолета и пистолет "Парабелум" с 3 пълнителя и 27 патрона в плик. От къщата са прибрани още 250 патрони за ловно оръжие, пистолет и карабини.

Криминалистите влезли и в помещение в жилищен блок в Берковица, което е стопанисвано от Атанас Х., и открили още 636 патрона от различни калибри, 7 огнепроводни шнура и проводници с различна дължина с поставени 2 капсул детонатора. От жилище, обитавано от 47-годишния мъж в берковското село Замфирово, пък са конфискувани 4 патрона, за които собственикът не притежавал разрешително.

По случая е образувано досъдебно производство. Атанас Х. е задържан за 24 часа в Районното управление. Той е криминално проявен, замесен в кражби, има и условна присъда от 1,5 години затвор, казаха осведомени. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право