Откриха телата на четири от жертвите на серийния убиец от Кипър

Снимка: Архив

Откриха четири от търсените седем тела на жертвите на серийния убиец, признал за престъпленията си, пише кипърското издание Cyprus Mail. Продължава търсенето на другите три.

Жертвите на убийството включват 39-годишната Мери Роуз Тибурио, чието тяло е било намерено от полицията в шахта на мината Мицеро на 14 април, Ариан Паланас Лозано, на 28 г., от Филипините, чието тяло се смята за открито в същия рудник на 20 април, въпреки че това все още не е потвърдено официално; и трето тяло, за което се смята, че принадлежи на жена от Непал, което е било открито на стрелбище в Орунта в четвъртък следобед. Според самопризнанията на убиеца вероятно може да е на жена на име Асмита Хадка Биста от Непал, която е използвала онлайн името Ката Ано и е била в контакт с „Орестис“ – самоличността, използвана от предполагаемия убиец, където според съобщенията, две от жертвите са срещнали убиеца си.

Полицията все още издирва три тела. Останките на една от жертвите са открити в куфар в езеро, посочено от убиеца, изваден в неделя. Тялото на Тибурсио е открито на 14 април в шахта в близост до Мицеро, което даде начало на разследването. Майката и дъщерята са изчезнали миналия май. Една седмица по-късно екипите за търсене са намерили друго тяло в същия рудник, за което се смятало, че е на Лозано, която изчезнала през юли 2018 г., но не е идентифицирана окончателно.

Екип от британски експерти ще бъде изпратен в Кипър в понеделник, за да подпомогне разследването. Съобщава се също, че властите в северната част също започват разследване на убийството на жени от чуждестранен произход. Документът съобщава, че те се съсредоточават върху убийството на 40-годишната виетнамка Дам Тхи Хоп, която е изчезнала през октомври 2017 г., и чието тяло е намерено близо до летище Тимбу (в Северен Кипър)през януари 2019 г.

Вече стана ясно, че убиецът е от български произход .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа