Откриха телефон на самоубил се шеф на КАТ

Не е открито предсмъртно писмо

При втория оглед в местността край село Бузовград, където беше открито тялото на началника на КАТ – Казанлък Тодор Николов, е открит само един от мобилните му телефони. Екип от пожарникари провери отново канала с лодка, но търсенето на останалите два телефона остана без резултат. На местопроизшествието е открито и тефтерче, но от водата е силно компрометирано и все още не е ясно дали от него може да бъде извадена информация.

Както вече “Труд” съобщи, 44-годишният Тодор Николов, който изчезна в следобедните часове на 12 декември, беше открит мъртъв в личния си автомобил в местност край село Бузовград. Купето на колата е било заключено. На дясното слепоочие на Николов имало входно-изходна огнестрелна рана, съобщи директорът на Областна дирекция на МВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев. В ръката на полицая е бил служебният му пистолет. Открита е и една гилза.

По време на огледа е установено, че на 30-40 метра от колата на Тодор Николов, в преливник на канала, са намерени 4-5 пачки с различни банкноти на стойност над 5000 лева, патрони за пистолет и кобур с незаконен револвер. “На този етап не можем да кажем каква връзка имат със самото прострелване, но това е обективна находка, която навява на мисълта, че има някаква връзка с този инцидент. Тепърва ще се установява дали става въпрос за корупционно деяние с опит за прикриване на следи или няма връзка с инцидента”, каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. При огледа на автомобила и около него не е открито предсмъртно писмо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право