Откриха трупа на бивш полицай от Пловдив на 9-ия ден от изчезването му

Трупът на пенсионирания наскоро от Първо РУ на МВР-Пловдив полицай Димитър Димитров е бил открит в четвъртък сутринта от брат му едва на деветия ден от изчезването му.

51-годишния бивш служител на реда, който е родом от пловдивското село Първенец, бе обявен за издирване на 27 юли – ден, след като синът му Илия го закарал миналия четвъртък на обичайната разходка из Родопите, но баща му изненадващо не се появил на уговорената за 3 часа по-късно среща край „Комина” на село Плочник.

По първоначални данни при първия оглед на мъртвото тяло на бившия полицай не са открити следи от насилие. Най-вероятно той е претърпял инцидент в стръмната планинска местност, където трупът е намерен от брат му, докато търсел ядливи гъби. В продължение на цяла седмица Димитър Даскалов беше напразно издирван от десетки свои бивши колеги полицаи и от ловната дружинка в село Извор, в която членувал с помощта на кучета, както и от доброволци.

Според приятели и близки до загиналия полицай той със сигурност не се е бил загубил в Родопите, тъй като познавал отлично района, за който дори отговарял служебно като служител на Първо РУ на МВР-Пловдив, където отскоро работел синът му Илия Даскалов.

Следите на Димитър Даскалов се губели след разклона за село Бойково още от 26 юли привечер, а районът, където бил намерен трупът му от неговия брат, бил обходен от хората, които го търсели в предишните дни, но не бил забелязан от тях заради гъстата горска растителност и затънтената местност. По неофициална информация най-вероятната причина за смъртта на Димитър Даскалов, който напоследък страдал от високо кръвно налягане, е мозъчен инсулт или инфаркт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право