Откриха удавено 3-годишно дете в пречиствателна станция за отпадни води

3-годишно момченце е било открито удавено в колектор на шахта на пречиствателна станция за отпадни води край Сливен. Тялото е било открито сутринта на 21 май. От полицията в Сливен потвърдиха информацията.

Трагедията се разиграла край бул."Самуиловско шосе" в индустриалната зона на областния център. В района имало животновъдна ферма, около която се формирала незаконна ромска махала. Предния ден родителите заедно с детето си отишли в махалата на гости при познати. Имало веселба. Към 13,30 ч. на 20 май се усетили, че момченцето го няма. В полицията подали сигнал към 16,30 ч. Веднага започнало издирване, но без резултат. Вечерта е било използвано следово полицейско куче, но и това не помогнало да се установи къде е момченцето. Издирването продължило. Чак на сутринта в понеделник, около 9 часа, тялото било намерено. То изплувало в колекторната шахта на съоръжението, където се събират за пречистване отпадните води на Сливен.

Засега е ясно категорично, че детето не се е удавило в пречиствателната станция, тъй като обектът е ограден и е под денонощна охрана. Основната версия, по която се работи, е, че момченцето е било оставено без надзор.

В района на животновъдната ферма имало необезопасена шахта. Предполагала се, че то е паднало в нея и така е попаднало в канала, който отвежда мръсните води към станцията. Разследването продължава. Образувано е досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България