Откриха 16 сирийци в товарен вагон, сред тях - седем малки деца

Четири семейства от Сирия са били открити във вагон на международен товарен влак, който пътувал по направлението Истанбул-Русе - съобщиха от полицията в Сливен. Мигрантите са били намерени от жп-служители на гарата в Нова Загора на 28 октомври късно вечерта.

16-те души са били натъпкани във вагон с битова техника от Турция. Сред тях имало и 7 малки деца, едното - на не повече от годинка. На гарата в Нова Загора международният товарен влак имал 4-часов престой. Хората във вагона започнали да блъскат отвътре и да вдигат шум, за да бъдат чути. Вагонът бил надлежно пломбиран.

Част от групата е настанена в Регистрационно-приемателния център в новозагорското с.Баня. Трима души са приведени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец, който е към дирекция "Миграция" в МВР. Образувано е административно производство и а наложени принудителни административни мерки по Закона за чужденците.

На 18 май миналата година жп-служителите на гарата в Нова Загора откриха 21 мигранти от Сирия. Петте жени, тримата мъже и 13-те деца също бяха натъпкани във вагон от международен товарен влак, който пътувал от Турция към Германия. Рано сутринта, докато композицията била на престой, железничарите чули викове от вътрешността на вагона. Възрастните и децата били дехидратирани, силно изтощени и от липсата на достатъчно въздух по време на пътуването. Благодарение на бързата намеса на общината и на органите на реда при изваждането на хората навън бе предотвратен тежък инцидент, който можеше да предизвика включената контактна мрежа на вагоните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България