Откриха 31 мигранти в къща във Вълчедръм

Снимка: Архив

31 афганистанци и пакистанци, натъпкани в къща в северозападния град Вълчедръм, са намерени при специализирана полицейска операция, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник сутринта служители на Районното управление на полицията в Лом започнали акция срещу незаконната миграция в крайдунавския район. Униформените проверили 24 необитаеми къщи, 28 автомобила и 83 лица. В дома на 49 годишният Габриел Ц. във Вълчедръм пазителите на реда се натъкнали на 31 чужденци.

Оказало се, че всички те притежават документи от Държавната агенция за бежанците. 29 от мигрантите били от Афганистан и 2-ма от Пакистан. Всички са млади мъже и жени, сред тях имало и 3 месечно бебе, разказаха полицаи. Пред служителите на МВР чужденците не дали логични обяснения какво търсят в къщата в земеделското градче. Криминалисти обаче предполагат, че са били превозени от трафиканти близо до Дунав, за да бъдат прехвърлени нелегално през границата. След проверите мигрантите са освободени и посъветвани да се приберат в столицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България