Откриха 341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки фреон на МП Капитан Андреево

341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки фреон откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при три проверки, съобщиха от Агенция "Митници".

При два от случаите контрабандните препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС, са открити при проверки на български и турски товарни автомобили, съответно на 9 юли и 17 юли 2018 година. Шофьорите са представили редовни документи за превозваната стока. Митническите служители селектират превозните средства за пролъчване с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка в българския камион са открити, в кабината на камиона и в страничния долап за инструменти, 100 еднолитрови бутилки препарати за растителна защита от 5 различни марки. В турския камион, в товарното помещение, сред декларираната стока, са открити 200 еднолитрови бутилки с хербицид. В товарното помещение на камиона са открити още и 12 бутилки, всяка по 13.62 кг, забранен за внос газ фреон „134а".

При друг случай, на 06.07.2018 г. при проверка, на лек автомобил с българска регистрация, митническите служители откриват на мястото на резервната гума, укрити 41 еднолитрови бутилки препарати за растителна защита, също забранени за внос в ЕС.

Контрабандните препарати са иззети и са предадени с протокол на служител от БАБХ. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

За първото полугодие на 2018 година митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 600 литра и 226 кг забранени за внос препарати за растителна защита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право