Откупиха над 60 произведения на изкуството за дарения на деца в нужда

За десета поредна година се проведе благотворителната инициатива „Изкуството за деца в нужда“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”. Бяха откупени над 60 произведения на изкуството от каталога на Фондацията, а събраните средства в полза на деца в неравностойно положение са над 36 хиляди лева. Даренията бяха набрани от целогодишната кампания през 2018 г. за продажба на картини, пластики и фотографии и от парични дарения. Добрата кауза е в подкрепа на децата, младежите и девойките от дом „Княгиня Надежда“, от Центъровете за настаняване от семеен тип „Другарче“ и „Изгрев“ и от Центъра за специална образователна подкрепа "Св. Св. Кирил и Методий" в село Кривня. Подкрепят се и студенти-отличници от различни университети, които печелят стипендии от Фондацията.

Броят на дарителите расте с всяка изминала година, а благородната кауза става все по-популярна. В нея участват не само художници и галерии, които даряват картини, но и институции и частни лица, които ги откупват в подкрепа на децата.

На благотворителния коктейл в хотел-галерия "Графит" бяха отличени най-изявените партньори в благородната мисия на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ с годишните награди „Арт дарител 2018“.

Тази специална вечер на добротата и милосърдието бе с участието на струнно трио „Магнифика“ и със специалната изява на Хилда Казасян, която подкрепи кампанията със своята музика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони