Отличен дебют за Гълъбинов в Серия А

Отличен дебют направи Андрей Гълъбинов в италианската Серия А. Нападателят дълго се подвизаваше по долните дивизии, за да излезе титуляр за „Дженоа“ при 0:0 като гост на „Сасуоло“. Гълъбинов игра в нападателен тандем с македонската легенда Горан Пандев, който беше посланик на УЕФА за мача за Суперкупата на Европа между „Реал“ и „Манчестър Юнайтед“ в Скопие. Българинът остана на терена до 81-ата минута, когато беше сменен от Салседо.

Сбъдната бе и още една българска мечта. 19-годишният Петко Христов попадна в групата на „Фиорентина“, който загуби с 0:3 като гост на „Интер“. Защитникът бе продаден от „Славия“ през лятото и се очакваше да играе основно за втория тим на флорентинци. Но още в първия двубой за сезона Христов заслужи да е сред 18-те, макар и да не влезе на терена. Защитникът получи №51 в новия си тим.

Мауро Икарди вкара два гола за „Интер“ още до 15-ата минута. Третият бе на Иван Перишич, който е близо до трансфер в „Манчестър Юнайтед“. Хърватинът е последният елемент, с който Жозе Моуриньо иска да направи своята революция на „Олд Трафорд“.

От тримата българи в елита единствен напълно отсъства Александър Тонев. Националът не бе в групата на „Кротоне“, който бе сразен на свой терен от надигащия глава колос „Милан“ с 3:0. Интрига реално нямаше. Още в 5-ата минута Федерико Чекерини направи дузпа, получи червен картон и Франк Кесие откри резултата. До 23-ата Паткрик Куртоне и Сусо забиха по още един гол. Веднага след мача от „Милан“ съобщиха, че са финализирали преговорите за нападателя Никола Калинич от „Фиорентина“.

Рома“ също стартира победно – 1:0 като гост на сензацията от миналия сезон „Аталанта“. Гола вкара сръбският защитник Александър Коларов, който дойде от „Манчестър Сити“ през лятото. „Лацио“ пък разочарова с 0:0 у дома срещу новака СПАЛ. След двубоя спортният директор Игли Таре обяви, че холандският национален защитник Уесли Хьод преминава в „Саутхемптън“ за 20 милиона евро.

Шампионът „Ювентус“ пък започна благородна кампания. Клубът събира на лагер деца от всички райони, пострадали от тежките земетресения в последните месеци. Кампът ще е в Кашча между 27 август и 2 септември и е в партньорство с ЮНЕСКО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ