Отличиха Дъстин Хофман с „Еми“ за „Костенурке, костенурке“

Холивудският актьор Дъстин Хофман беше отличен с международната награда "Еми" в категорията „най-добър актьор” за изпълнението си в „Костенурке, костенурке” по книгата на Роалд Дал.

Филмът е адаптация на романа на Дал. Оригиналното заглавие на книгата е Esio Trot (Tort Оise – костенурка, написано отзад напред).

Героят на Дъстин Хофман ухажва съседката си – овдовялата мисис Силвър ( в ролята – Джуди Денч), която отглежда малката костенурка Алфи. Церемонията по награждаването беше в нюйоркския хотел „Хилтън”, но 79-годишният Хофман не присъства лично.

Сп. „Върайъти” съобщава, че в категорията „най-добра актриса” е спечелила Кристиана Пауъл за участието си в германския сериал Unterm Radar („Под радара”), съвместна продукция на студио Enigma Film и Westdeutscher Rundfunk.

В категорията „забавни програми” победи шведското шоу Allt för Sverige ("Всичко за Швеция") с водещ Андерс Лундин.

За най-добра комедия се пребори британската Hoff the Record (заглавието е каламбур от израза „оф дъ рекорд” – извън протокола, неофициално) за Дейвид Хаселхоф, който след пет развода и упорит лош късмет в Холивуд, пристига в Англия с надежда да възроди кариерата си. За най-добра драма беше обявен германският сериал Deutschland 83 („Германия-83") – шпионски екшън и политически трилър, заснет съвместно от UFA-Fiction, американския кабелен телевизионен канал SundanceTV и германската RTL Television.

Deutschland 83 първо излиза в САЩ, а след това е разпространен и в Германия. Сценаристката и продуцент Шонда Раймс, известна с телевизионни сериали като „Скандал” и „Как да ни се размине за убийство”, получи почетна награда "Еми".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино