Отличиха най-добрите строители

Най-добрите строителни компании бяха отличени от Камарата на строителите в България на бляскава церемония в Националния дворец на културата. Призът сред големите компании в областта на високото строителство грабна "Главболгарстрой" АД. Наградата им връчи вицепремиерът Марияна Николова.

В категорията на транспортната инфраструктура сред големите фирми отличниците са "Трейс Груп Холд", "Хидрострой" АД и "Джи Пи Груп" АД.

"Когато сме единни и обединени, можем до определяме ясни правила в бранша и дано се противопоставим на нелоялната конкуренция в сивата икономика" , заяви председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев. Той отбеляза, че освен коректив браншът е и партньор на държавата.

"През тази година строителният сектор отбелязва ръст във всички дялове. Въпреки негативните сигнали отвън, прогнозите ни за 2020 г. също са за ръст", заяви регионалният министър Петя Аврамова. През следващата година ще тръгнат проекти за изграждане на 800 км водопроводна мрежа, 400 км канализация и нови пречиствателни станции, отбеляза тя.

Почетният председател на Камарата на строителите в България инж. Симеон Пешов призова представителите на институциите да позволят на гилдията да санира толкова сгради през следващата година, колкото и през тази.

На церемонията освен стотици представители на гилдията присъстваха вицепремиерът Мариана Николова, регионалният министър Петя Аврамова, транспортният й колега Росен Желязков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, депутати, представители на синдикалните и бизнес организации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес