Отложиха дебюта на Тервел Пулев в Германия

Дебютът на последния олимпийски медалист в историята на българския бокс Тервел Пулев на професионалния ринг в Германия, се отлага, съобщи БТВ. Той трябваше да участва в силната гала-вечер на промоутърската компания „Зауерланд” на 25 март в Потсдам.

Срещата на по-малкия от прочутата родна боксова фамилия в немския град е отменена. Това съобщи самият той чрез публикация на официалната си Фейсбук страница.

„Скъпи приятели, благодаря ви за подкрепата. За съжаление, мачът ми на 25 март в Германия се отлага. Ще се видим в София. Аз и Кубрат ви очакваме на 28 април в „Арена Армеец”, гласи посланието на двукратния европейски вицешампион в полутежка категория.

На 28 април агенцията, която от години представлява Кубрат Пулев, а отскоро и Тервел – „Зауерланд”, организира за втори път грандиозно боксово шоу у нас. Първото, на 3 декември миналата година пожъна огромен успех и завърши с победи и за двамата братя Пулеви.

Подкрепян от 15 000 зрители по трибуните, Тервел нокаутира хърватина Томислав Рудан в третия рунд в първата си изява при професионалистите. Кубрат пък вдигна публиката на крака, отказвайки в четвъртия рунд американеца Самюел Питър – успех, който му донесе интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация. Именно това отличие Кобрата ще защитава на 28 април отново пред пълните трибуни на „Арена Армеец” отново срещу представител на САЩ – Кевин Джонсън.

Подготовката на Пулеви продължава в базата на „Зауерланд” в Берлин, под ръководството на легендарния треньор Ули Вегнер, с който Кубрат постигна четири поредни победи. Последните две от тях – над Дерек Чисора в Хамбург през пролетта на миналата година и над Питър в София му донесоха и два пояса – този на европейски шампион в тежка категория и на интерконтинентален във версия WBA.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт