Отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Родителите на малтретираното бебе Никол протестираха с цветя пред Съдебната палата

Софийският градски съд отложи за след седмица делото срещу акушерката Емилия Ковачева, подсъдима за опит за убийство на новородено. Мотивът на съда да отложи разглеждането по същество на делото е  липсващи експертизи.

Родителите на Никол, която вече е на две години, протестираха с цветя пред Съдебната палата. Събитието беше организирано в социалните мрежи, но малцина застанаха редом с Румен и Станислава Димитрови.

"Този път сме с цветя, следващия път сме с яйца, другия път сме с павета. Не знам какво трябва да стане в тази държава, че да тръгне нещо да се случва. Не говорим за нашето дело. Нашето дело вече е отсвирена работа. Ходи, тича вече Никол. Ще ви я доведем другия път да потича тук малко, да я запозная лично с Емилия Ковачева. Чакаме Емилия Ковачева да заведе дело за агресивно дете и ние да сме реално хората, които да я представляваме", обяви в ефира на БНР бащата Румен Димитров.

Акушерката от болница "Софиямед" е подсъдима за опит за убийство на новородено. Случаят, който шокира България, е от 18 април 2015 година, когато Никол е едва на 4 дена и по време на дежурството на Ковачева е пребита до смърт. Покрай разследването бяха изнесени данни и за други малтретирани от акушерката новородени. Делото върви бавно и мъчително заради непрекъснатите отводи, които адвокатът на Емилия Ковачева иска - ту на съда, ту на прокурора. Именно затова Румен Станислава Димитрови потърсиха външна подкрепа с цвете - днес пред Съдебната палата. Бащата на Никол коментира липсата на такава физическа подкрепа с това, че за пореден път е станало ясно, че хората са активни само от телефона или на компютъра си. И призна, че има страхове, че наказанието на Ковачева няма да е справедливо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право