Отложиха „Левски“ - „Лудогорец“

Дербито между „Левски“ и „Лудогорец“ от 1 кръг на Първа професионална лига ще бъде отложено. Ръководствата на двата водещи клуба у нас постигнаха споразумение по идея на „сините“. Телевизията, държаща правата, също е дала своето съгласие и остава единствено Спортно-техническата комисия към БФС да се произнесе. Това ще стане във вторник. Двубоят трябваше да се играе на 16 юли на стадион „Георги Аспарухов“ в София. От щаба на двата клуба са преценили, че е по-добре да се съхранят сили за евротурнирите. Отборът на Николай Митов гостува на „Хайдук“ в Хърватия на 13 юли, а седмица по-късно е реваншът в София. „Орлите“ пък имат наглед по-лесна задача – отстраняване на литовския „Жалгирис“ в Шампионската лига.

На „Герена“ вече картотекираха новите попълнения Нелуц Рошу и Жорди Гомес и двамата ще бъдат на разположение за важните срещи с хърватския гранд.

От „Хайдук“ обаче нямат намерение да използват подобни хитрини като българския тим и вече обявиха, че са напълно готови за старта на местното първенство.

„Проведохме отлична подготовка и взехме няколко нови попълнения – обяви наставникът Жоан Карийо. - Готови сме за мачовете с „Левски“ и „Локомотива“ (Загреб), готови сме за това предизвикателство.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ