Отложиха с месец ремонтите в центъра на Велинград заради промени в проектите

Началото на големия ремонт в центъра на Велинград се отлага с месец и ще бъде дадено през септември, съобщиха от общинската администрация.

Причината за забавянето  този път не е свързана с избора на строителна фирма и обжалвания на обществената поръчка, а с необходимостта да се направят важни допълнения и промени в техническия проект. Най-доволни от отлагането на строителните дейности в центъра на СПА столицата на Балканите са търговците,  които не крият, че именно през месец август реализират най-големи обороти от хилядите туристи, пристигащи в курорта в полите на Родопите. Собствениците на хотели и частни квартири във Велинград също не крият задоволството си от факта, че на техните гости няма да се налага да търпят неудобствата на разкопаните улици в центъра на курорта и поредния летен ремонт. Въпреки забавянето се очаква строително-монтажните дейности да приключат най-късно до края на ноември и преди да е паднал първият сняг тази зима.

Жителите и гостите на Велинград бяха приятно изненадани през месец август и от голямото почистване и миене с маркучи и специализирана техника на Околовръстния път в курорта. Местните хора признаха, че не помнят подобна офанзива и екстра да е имало през последните 10-ина години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България