Отмениха глоба от 100 лева за нахапана от кучета

Районният съд във Велико Търново е отменил наложена от кмета на болярския град Даниел Панов глоба от 100 лева за нападната и нахапана от кучета в село Никюп, защото санкцията била ниска и не можела да се промени по начина, по който било издадено наказателното постановление.

Драмата се разиграла в селото през миналия август. Собственик на стадо овце вървял из Никюп заедно с четирите си кучета, които нямали намордник и не били на каишка. През това време местна жителка се прибирала към дома си, когато изневиделица била нападната в гръб от едното животно и нахапана.

Таня Д. веднага се обадила на тел.112 и написала жалба. После пристигнала полиция и на стопанина бил съставен акт, въз основа на който после било издадено наказателно постановление от 100 лева от търновския градоначалник. Пострадалата си извадила медицинско свидетелство за раните. Вместо да плати стоте лева, стопанинът решил да го жали в съда, защото кучето му не било нахапало жената, а само я било одраскало.

„Касае се за по-тежко наказуемо нарушение, поради което при спазване на принципа за забрана за влошаване положението на жалбоподателя, не е налице възможност от изменение или преквалификация на нарушението. Наказателното постановление се явява неправилно и незаконосъобразно, поради което следва да се отмени”, се казва в съдебното решение на Районния съд в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони