„Отмъстителите: Краят” диша във врата на „Аватар”

С над 2,6 милиарда долара глобални приходи

Филмът е извънредно успешен в Китай

“Отмъстителите: Краят” вече има над 2,6 милиарда долара приходи и гони “Аватар” в класацията за най-печелившите филми в света. “Аватар” е с 2,8 милиарда и следващите седмици ще ни предложат особено интересно съревнование.

Комиковият екшън на “Марвел” вече мина “Титаник” и се настани плътно зад другия мегахит на Джеймс Камерън. Близо десет години режисьорът беше с два филма на първите две места в световния бокс-офис, но ситуацията вече е променена.

“Отмъстителите: Краят” е епичната тричасова кулминация на цялата споделена филмова комикс вселена на “Марвел” и надскочи дори и най-смелите очаквания и прогнози за финансовия си старт на глобалния пазар.

Само за премиерния си уикенд на почти всички пазари филмът тръгна с немислимите и нечувани 1,2 милиарда долара от продадени билети. От тази сума над 350 милиона долара са направени в САЩ, а 330 милиона са от Китай. Стартът на “Отмъстителите: Краят” счупи общо над 20 различни бокс-офис рекорда. В България комиксовата екстраваганца също премаза конкуренцията и окупира първото място с повече от един милион лева приходи. След две седмици на разпространение филмът има над 600 милиона долара в Китай и над 700 милиона в САЩ. Бюджетът на мегапродукцията е над 300 милиона долара.

“Отмъстителите: Краят” е зрелищната кулминация на 22 взаимосвързани филма с марката “Марвел” и четвъртата финална част от сагата на Отмъстителите. Целият маркетинг на продукцията беше насочен към идеята, че всичко свършва и това е поп-културното събитие, което не трябва да се пропуска. Първият филм от поредицата “Отмъстителите” излезе през 2012-а и направи 1,5 милиарда долара. Вторият нахлу в кината през 2015-а и повтори резултата. Третият доминира бокс-офиса миналата година и инкасира малко над 2 милиарда долара. Тези постижения изглеждат “скромни” на фона на старта на четвъртия и финален филм. Заглавието вече е събитието на годината в развлекателната индустрия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино