Отнемане на лиценз и 4000 евро глоба за груби таксиметрови шофьори в Гърция

Обликът на такситата и поведението на таксиметровите шофьори се очаква да промени новото решение на министерството на транспорта в Гърция, което предвижда строги санкции за груби таксиджии.

Решението предвижда класифицирането на нарушенията в ниско, средно и високо ниво.

Сред наказанията е включена глоба до 300 евро за пушене в автомобила, за неточно поведение или обида на клиент, наказанието е шестмесечно отнемане на лиценз, а в случай на повторно шофиране под въздействието на алкохол или токсични вещества, глобата е до 4 000 евро.

За първата категория нарушения санкциите включват наказания и административни глоби от 50 до 300 евро. Това включва избор на клиенти, несъответствие с указанията на пътника относно местоназначението, пушене, неизползване на таксиметровия апарат, отваряне на прозорците без съгласието на пътника, липса на чистота на превозното средство.

За средно големи нарушения глобата започва от 301 евро и достига 600 евро, като се предвижда шестмесечно отнемане на лиценз.

Сред тях са отказът за транспортиране на малки домашни любимци, липсата на грижа за автомобила да бъде в отлично състояние.

В последната категория влизат неприлично, заплашително поведение към клиента и другите шофьори, както и отказът да се транспортира лице в болница, ако се изискват от властите. Предвижда се и преглед на водача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа