Отнемат договора заради скъпа сянка на плажа

Договорите с частните стопани на плажовете ще бъдат прекратявани, ако общата цена на чадър и шезлонг е 20 лв. Промяната ще залегне в новата методика за концесиониране на плажовете, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в Несебър с хотелиери, ресторантьори, концесионери на плажове. Министърът  припомни, че в нея се предвижда базова цена от 2 до 4 лв. за плажно съоръжение в зависимост от групата пясъчна ивица. Тези суми ще са записани в договорите и няма да може да се променят.

Според концесионерите има опасност с лимитирането на цените да падне качеството на услугите.

Промененият Закон за туризма предвижда създаването на отделна наредба за националните курорти, в която да се разпишат конкретни текстове за всеки от тях.

Те ще доведат до промяна на облика на курорта Слънчев бряг още от следващия, обеща Ангелкова.

Представителите на бизнеса предложиха забрана на преместваеми обекти на определени места в курорта и обособяването на отделни парцели за тяхното разполагане.

Според тях така ще се изчистят централните алеи от загрозяващите ги обекти и ще се въведе ясен регламент за тяхното поставяне.

Според министъра компанията "Слънчев бряг“ АД, в която държавата е акционер, ще изпълни тези изисквания, но те трябва да се прилагат и в частните имоти, защото в противен случай няма да се постигне видим ефект.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика