Отново жребий с награди за предплатени данъци в Община Търговище

Снимка: Архив

За поредна година от Община Търговище обявиха стимулиране на данъкоплатците, които предплатят годишните си налози до края на април. Те отново ще могат да участват в жребий за разпределяне на предметни награди. Условието е да платят целия размер на данъците за недвижимите имоти, превозни средства и таксата за битовите отпадъци да края на април. Така те ще ползват и 5% отстъпка.

Задълженията може да се платят в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на отдел „Местни данъци и такси” в Центъра за административно обслужване на Общината.

Плащане може да се извърши и по сметката на Община Търговище, която е обявена на сайта й. Отбелязва се и код за вид плащане. Сумите могат да бъдат заплатени и на касите на Изипей /Easypay/, чрез системата Ипей /ePay/ на уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на „Български пощи” ЕАД.

От общинската управа напомнят, че данъците върху превозните средства, недвижимите имоти, както и такса битови отпадъци могат да бъдат платени и на две равни вноски – до края на юни и на октомври. В този случай гражданите няма да участват в жребия.

Тези, които дължат патентен данък могат да го платят с 5 % отстъпка до 31 януари. До 31 март пък трябва да се внесат таксите за притежаване на куче.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони