Отново на Крит! Българче обвини гръцкия си баща в блудство

Снимка: Архив

8-годишно дете от смесен брак между българка и гръцки гражданин обвини баща си в блудство. Инцидентът е станал на гръцкия остров Крит.

След медицински преглед и последвал разговор с психолози бяха снети показания от малолетното дете, които хвърлят сериозни обвинения към бащата за извършено блудство. От болницата, където е извършен прегледа на детето е сезирана полиция и прокуратура.

Ужасната история се разплита, когато майката, българка по произход, останала шокирана от думите на дъщеря си, преди сън, че има болки във вагиналната област. След последвал скандал между двамата родители детето е заведено в болница, където е направено удостоверяване от медицинско лице.

Временно бащата е бил задържан, но в последствие пуснат под натиск на роднини, приятели и дори владиката на селото, твърдят запознати. Издадена е заповед от полицията бащата да не напуска страната и да се явява на подпис два пъти месечно в полицейския участък до приключване на следствието. Детето е притеснено и не желае да се вижда с баща си.

От местното "Сдружение на Българите на остров Крит" организираха акция за набиране на средства за помощ на майката, която е останала почти на улицата с 4 евро в джоба. В момента живее в друг дом на съпруга си и в друго населено място, но няма никакви доходи, тъй като до преди инцидента реално е била домакиня и е помагала в селскостопанската работа на родата на мъжа. Детето говори и разбира български отлично. От дружеството са поомогнали за осигуряване на адвокат, който да я представлява и увериха, че няма да оставят майката и детето, което е и български гражданин, регистрирано е в България и има издаден акт за раждане. Разкрита е сметка на името на майката след призив на сдружението и в социалните мрежи вече се събират следства за съдебни разходи и храна на семейството, докато си стъпят на краката, но постъпилите приходи са много малко.

Майката на детето единственото, което желае е детето да се успокои и да заживеят нормално. В момента си търси работа, с надежда, че от септември ще може да се самоиздържа заедно с детето, без значение как ще се развие казуса по делото.

"Това е поредният случай, в които трябва да се борим за правата си на чест, работа и уважение. За жалост на Крит, няма официални представители на българската държава и ни е особенно трудно пред гръцките институциите. Някои от тях помагат, но с други не можем да се оправим. От 2 години МВнР провежда изнесени консулски дни на остров Крит, извадени са тук на над 1200 души документи, пълномощни и прочие, което до известна степен решава част от проблемите, но за съжаление ежедневни казуси като този ни е особенно трудно да решим", заяви председателят на дружеството Петър Анастасов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа