Отново увеличават капацитета на обществената трапезария във Велико Търново

Отново увеличават капацитета на обществената трапезария във Велико Търново. Това съобщиха от общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в старата столица. От социалната услуга, осигурена от Общината в подкрепа на хората в затруднено и неравностойно положение, вече ще могат да се възползват 75 вместо 65 бенефициенти. Всеки работен ден те получават топъл обяд – супа, основно ястие и хляб. Финансирането е осигурено от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

Новият договор, който е в сила от 3 октомври, предвиждаше от услугата да могат да се възползват 65 бенефициенти. Поради засиления интерес и ръста на подадени заявления от Фонда предоставиха възможност за увеличаване на броя на подпомаганите лица. За целта е сключен анекс, влязъл в сила от 1 ноември и с продължителност до 31 декември 2016 г.

Услугата „Обществена трапезария” се изпълнява от Домашния социален патронаж в Дебелец. Целите са подобряване качеството на живот и задоволяване на потребностите от храна на хора, които по обективни причини не могат да си я осигурят сами. Бенефициентите получават дневните си порции всеки ден от понеделник до петък в сградата на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, която се намира на ул. „Никола Габровски” №23.

Социалната услуга е достъпна за жители без доходи и близки, които да се грижат за тях, хора и семейства, чиито доходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове, заради което получават месечни помощи по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане,самотно живеещи лица, които получават минималните видове пенсии,скитащи и бездомни хора, включително деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони