Отпадат бележките за получени доходи

Най-лесно данъчната декларация може да се подаде онлайн.

Работниците вече нямат нужда да взимат бележки за получени доходи от всички фирми, в които са работили през годината. Дори да подават годишната си данъчна декларация на хартия вече не е необходимо да прилагат бележките от работодателите.

Хората могат да ги поискат само за тяхна информация. А ако подадат годишната си данъчна декларация онлайн, всички данни за получените от тях доходи автоматично ще бъдат попълнени. Новият облекчен начин за подаване на данъчни декларации е възможен благодарение на направените промени в данъчните закони. Toва стана ясно по време на семинара на Националната агенция за приходите "Данъци и осигуряване 2020".

По време на семинара ще бъдат представени най-новите промени в областта на данъчното и осигурително законодателство и практиката по прилагането му. Събитието ще бъде открито от Пламен Димитров – заместник изпълнителен директор на НАП. Участие в него ще вземат Росен Иванов, директор на дирекция „Данъчно осигурителна методология“, Веселин Трифонов, началник отдел „Електронен одит“, Росен Бъчваров, директор на дирекция „Комуникации и протокол“ и водещи експерти по преки и косвени данъци и осигуряване в НАП.

Очаквайте подробности!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес