Отпечатват мемоарите на „голямата актриса на малките роли“ Надя Тодорова

Пет тетрадки, изпълнени с равния почерк на „голямата актриса на малките роли“ , скоро ще излязат в книга. През последните години от живота си Надя Тодорова (“Опасен чар“, „Дами канят“, „Господин за един ден“, „Вчера“ ) е описвала в тях весели и тъжни случки от снимачните площадки и зад кулисите на театъра, от детството и младостта, та чак до последните аплодисменти. За разлика от други артисти тя е предпочела сама да подреди спомените си, вместо да остави на журналист да ги събере и оформи в книга.

Нейната дъщеря Антоанета Теменугова избра „Книгомания“,за да ги издаде под заглавие „Един живот в пет тетрадки“. Книгата ще излезе на пазара до средата на май, а премиерата ще е на 20 юни в София и на 21-ви в Асеновград – точно тогава се навършва година от смъртта на актрисата. Книгата е първа в новата поредица на издателството „Любимци на публиката“.

От „Един живот в пет тетрадки“ читателите ще разберат много интересни подробности – например защо Надя се е разочаровала от срещата си с цар Борис III, , как е намерила истинско златно съкровище, дали е съжалила, че е предпочела театъра пред правото, имала ли е колебания кого да избере за съпруг. Ще научат и как са се родили култови реплики като: „Значи така решихме да ги подредим на масата: роднина - милиционер, роднина – милиционер…“ И как са укрепнали приятелствата й с Любен Гройс, Невена Коканова, Иван Андонов, Георги Русев, Боряна Пунчева, Мария Статулова.

Книгата е богато илюстрирана с непоказвани снимки от семейните албуми, с кадри от най-известните роли на Надя Тодорова в киното и най-награждаваните в театъра, както и с нейни рисунки и колажи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура