Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в "Пирогов", обяви министър Ананиев

С решение на Министерския съвет са отпуснати 4 359 000 лева на УМБАЛ и СМ "НИ Пирогов", с които ще бъде закупена апаратура, медицинско и немедицинско оборудване на структурите за изгаряния и пластична хирургия. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„По този начин ние ще дадем своя дял за подобряване качеството на лечение на българските граждани от една страна. От друга ще допринесем за подобряване на функционирането, финансирането и контрола в тази университетска болница и в крайна сметка ще изпълним целите и задачите, които сме си поставили в Националната здравна стратегия за 2020 година“, допълни министър Ананиев.

Проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“, отбеляза от своя страна, че Клиниката по изгаряния в лечебното заведение е уникална за страната ни и единствената, която лекува изгаряния при деца и възрастни. По думите му през нея годишно преминават около 1 800 възрастни и 1000 деца и се извършват около 4 800 операции. „Изключително натоварено е“, допълни той, като благодари за огромната подкрепа от страна на правителството за лечебното заведение. По думите му с отпуснатите средства ще се постигне пълно обновяване на всички отделения и структури в клиниката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве