Отпускат средства за селата в Търговищко по заявки на кметските съвети

Снимка: Архив

70 000 лв. осигурява Община Търговище за ремонти и благоустрояване в селата от общината, по заявки от кметовете на населените места. Сумата е с 10 000 лв. повече в сравнение с предходната година.

Към заявленията кметските съвети прилагат протоколи и решения, в които е записано какви са наложителните дейности, уточняват от местната администрация. От там допълват, че по селата са планирани вътрешни ремонти и ремонти на покриви в сградите на кметствата, благоустрояване на инфраструктурата в населените места и други.

31 села и квартал Въбел са заявили средства за вътрешни ремонти. Покривите на кметствата в селата Буховци, Здравец, Кралево, Момино ще бъдат ремонтирани. В Братово предвиждат ремонт на ритуалната зала. В Голямо Ново ще бъдат закупени охранителни камери, а в Давидово ще бъде възстановена оградата на парка, изреждат от администрацията.

Почти всички кметски съвети са заявили средства за хигиенни и благоустройствени дейности. Сред тях са косене на тревни площи, ремонт на тротоари и парково оборудване и други. За нарязване на дърва за нуждите на канцелариите и за консумативи за храсторези и косачки са определени 8140 лв.

Средствата за благоустрояване по селата са извън капиталовата разходи, които Общината предвижда за по-крупни дейности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони