Отрязаха ЦСКА за чужди рефери в дербитата

Чужди рефери няма да ръководят сблъсъците в Първа професионална лига между ЦСКА, "Левски" и "Лудогорец". Това стана ясно след изказване на председателя на Съдийската комисия Петър Петров. Босът на арбитрите призова за повече доверие спрямо тях, като гарантира, че качествата им се оценяват единствено спрямо представянето им на терена. Петров е категоричен, че ще си развалим имиджа пред УЕФА при наемането на съдии зад граница.

"Как мислите ще се погледне в Международната футболна централа на това недоверие към нашите съдии? - запита Петров в предаването "Домът на футбола" по "Диема спорт". - Просто апелирам за доверие и шанс, а не за нагнетяване на напрежението. Реферите ни не са по-слаби от тези, които ще дойдат. Стига с това кой кум, кой сват! В България има невероятни интриги и манипулации."

В последните седмици нарасна недоволството спрямо съдиите от почти всички клубове в родния елит. Най-сериозни в критиките си са от ЦСКА, като един от лидерите в тима - Станислав Манолев заяви, че може би е нужно някой да бъде застрелян с карабина, за да бъде отсъдена дузпа в полза на "червените". Именно от "Армията" обмисляха да поискат чужди рефери за дербитата в елита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ