Отслужиха заупокойна молитва за бедствието преди 5 години

ЕИБ одобри проект за интегриране при извънредни ситуации и кризи

Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен за стотиците доброволци бяха отслужени в храма "Св.Цар Борис I Михаил " на 5 -ата годишнина от голямото водно бедствие в квартал "Аспарухово", предизвикано от поройните валежи и незаконното застрояване на деретата.

ттогава досега община Варна направи милиони лева инвестиции за благоустрояването му. Бяха изградени два отводнителни канала за 10 млн. лева евросредства срещу нова трагедия. Беше обновена цялата улична инфраструктура с ремонт на основните булеварди, завършен беше първи етап на ремонта на Аспаруховия мост, изградиха се нови спортни и детски площадки. Миналия месец беше направена първа копка на новото рибарско пристанище"Карантината" по европроект за 13.7 млн. лева. Скоро беше приет ПУП на Аспаруховия парк, който ще стане втората Морска градина на Варна.

Областна управа Варна получи одобрение на проектно предложение"Интегрирана система за управление при извънредни ситуации/кризи/ от Европейската инвестиционна банка за техническа помощ, консултантите на което се събраха на първа работна среща вчера.Ръководител на екипа е доц. Стефко Бурджиев от ВСУ, известен с участието си през 2004 г. в проекта за уникален робот, който може да спасява хора при бедствия заедно със специалисти от Русенския технически университет. Прототипът на стойност 350 000 евро още не е произведен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони