Оттеглен е достъпът до секретна информация на Хилъри Клинтън

Оттеглен е достъпът до секретна информация на Хилъри Клинтън по нейна молба, заявиха от Държавния департамент , цитирани от TACC.

"По искане на бившия държавен секретар Клинтън достъпът й до класифицирана информация беше оттеглен на 30 август 2018 г. На 20 септември достъпът до класифицирана информация беше оттеглен от помощника на Клинтън Шерил Майлс", се казва в прессъобщението. Достъпът беше отменен и на още четирима души, които са работили с Клинтън, но личните им данни са заличени в документа.

Достъпът до класифицирана информация от бившия държавен секретар беше в центъра на вниманието и предизвика грандиозен скандал преди президентските избори през 2016 година.

По-рано говорителят на американския президент Сара Сандърс каза, че Доналд Тръмп иска да бъде в състояние да отменя достъпа до класифицирана информация от служителите на бившите администрации, тъй като някои бивши служители печелят по него, и използват информацията с политическа цел, включително да критикуват настоящата администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка