Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Снимка: Пламен Стоименов

Според КЗК няма нарушения в процедурата

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли жалбата срещу избора на изпълнител за изграждането на Национална детска болница. Искът беше подаден от класирания на второ място кандидат. Обединението, в което влизат българската “Климатроник”, мексиканската “Иновасионес техникас ен симентасион СА ДЕ СВ” и испанската “Проес консулторес” искаше отмяна на класирането от антимонополния орган с мотивите, че изборът на изпълнител е незаконосъобразен, неправилен и необоснован.

КЗК обаче потвърди решението за избора на консорциум “Детско здраве”, в който участници са “Главболгарстрой” и неговите дъщерни компании - “ГБС-Пловдив” и “Главболгарстрой Интернешънал”. Според Комисията процедурата е проведена законосъобразно.

Договорът за изграждане на новото болнично заведение, което трябва да улесни лечението на деца у нас, събирайки на едно място всички детски отделения, е на стойност 77,84 млн. лв. без ДДС. Решението на КЗК може да бъде обжалвано пред тричленен състав на Върховния административен съд в срок от три дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве